Pages

Wednesday, 13 June 2012

Bila Kawan Lama Anda Call!

Katakanlah anda tengah duduk berehat. Tiba-tiba tepon anda berbunyi. Rupanya kawan lama anda. Anda pun angkat la. Kalau tak angkat nanti kata apa dia pulak.

Pastu anda berbual lah dengan dia. Dari satu topik ke topik lain. Maklumlah dah lama tak call kan. Gelak sakan la jawabnya.Macam-macam cerita yang dibualkan.


Dekat 3 jam bercakap, baru anda perasaan kenapa kawan lama call. Biar betul mamat ne, banyak pulak kredit dia! Anda nak tanya macam tu segan pulak kan. Nanti dia cakap dengan kawan tepon lama sikit pun tak boleh. Tapi nak sedapkan hati anda punya tanya jugak lah.

Ha, ne la jawapan dia sebab call sampai 3 jam. Hampeh betul!!
Kalau aku dapat call daripada member yang memang lama tak contact, dalam kepala aku hanya ada empat kemungkinan;

1) Hari tu besday dia, dapat call free.
2) Nak ajak join MLM
3) Ajak kenduri kahwin dia.
4) Nak pinjam duit.
5) Sebab-sebab lain yang korang boleh fikir

Amat jarang sekali orang call sebab saja-saja nak tanya khabar. Tapi aku rasa kita pun sama jugak kot. Time nak kahwin baru la teringat dekat kawan lama,,hahah. Tak apalah, asalkan ingat. 

2 comments:

Outbound di Malang said...

salam gan ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya gan !

cweet pinky said...

kalaw kawan CP memang dowg nak tanya khabar pown , tak penah lagik sebab2 yang admin gitaw tuh , hehehe ~